top of page

Fietsbeleid

Veiligfietsen.be is toegewijd aan het promoten van veilig fietsen en het creëren van fietsvriendelijke (werk)omgevingen. We bieden een totaaloplossing voor bedrijven die hun werknemers willen stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Dit voor zowel bedrijven met een bestaand fietsbeleid die graag ondersteuning krijgen in het verder ontwikkelen van hun beleid met extra focus op veiligheid. Als ook voor bedrijven waar momenteel nog geen fietsbeleid aanwezig is. In beide gevallen kan Veiligfietsen.be een meerwaarde betekenen voor uw bedrijf! 

Voor bedrijven die reeds fietleasing/aankoop hebben voorzien

Met ons uitgebreide Cycling Mobility Index Analyse analyseren we de huidige fietsinfrastructuur, fietsveiligheid, fietsbeleid, fietscultuur, fietsongevallen en fietsgebruik binnen uw organisatie. Op basis hiervan bieden we advies en implementeren we maatregelen om het fietsen naar het werk te optimaliseren. Hierdoor kunnen we de (fiets) arbeidsongevallen verlagen en bijhorende werkverlet drastisch te verminderen.

 

Voor bedrijven die interesse hebben naar fietsleasing/aankoop

Samen met U bespreken we graag de verwachtingen en noden van uw bedrijf wat nodig is om het fietsbeleid uit te rollen. Hierin kunnen we een plan uitwerken en stap per stap dit implementeren in de bedrijfscultuur. Veiligfietsen.be zal hierin uw bedrijf volledig ondersteunen van de eerste tot de laatste minuut. Door onze constante opvolging tijdens dit gehele proces kunnen we ten alle tijden bijsturen waar nodig. Met behulp van onze ervaren partners en experten kunnen we uw bedrijf helpen in de samenstelling van uw fietsbeleid. Denk hiervoor vooral aan leasing, opleidingen & infrastructuur.

Wat maakt ons uniek?

- Volledige CMI - Analyse om alle aspecten van het fiets woon-werkverkeer in kaart te brengen

- Op maat gemaakt advies en implementatie van fietsvriendelijke oplossingen

- Uitwerking van een volledig fietsbeleid met extra focus op veiligheid en duurzaamheid

- Samenwerking met gerenommeerde partners zoals fietsenwinkels & veiligheidsopleidingen om een complete fietservaring te bieden

- Deskundige expertise op vlak van fietsmobiliteit

- Begeleiding van werknemers in hun woon-werkverkeer routes

- Sensibiliseren van werknemers bij het actief inzetten op veiligheid in het (fiets)verkeer

- Organisatie van evenementen en teambuilding activiteiten om de fietscultuur te bevorderen

- Ondersteuning bij het meten en verbeteren van het fietsgebruik en de fietsveiligheid binnen uw organisatie

- Analyse en bijsturing bij fietsongevallen of ongemakken

Waar in de meeste gevallen het (fiets) mobiliteitsplan vooral op de aankoop/leasing van de fietsen is gericht gaat Veiligfietsen.be veel verder kijken naar alle aspecten. Het voorzien van de fiets aan de werknemer is de eerste stap maar zeker niet de enige, en net voor die volgende stappen maakt Veiligfietsen.be het verschil!

 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen helpen om veilig en met plezier te fietsen!

bottom of page